Maria del Mar Bonet
HISTORIAL DE CONCERTS


Grec 2001 RAIXA, 25, 26, 27, 28 i 29 de juliol de 2001.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull i Dimitri Psonis.
Amb l'acompanyament de Joan Valent i Ars Ensemble, compost per:
Joan Valent (direcció), J.C Fdez. de Zayas (violí), Anna Gourieva (violí),
Manuel Fuentes Menéndez (viola), Teresa Sarabia (violoncel),
Helena Poggio (violoncel), Susana Ochoa (contrabaix),
Santiago Rapallo (percussió), Raúl Balbuena (flautes i percussió),
José Ángel Loran (acordió) i Teresa Barrientos (veu).

Repertori del dia 26:
Madona de sa cabana, Les veus de Raixa (estrena), Mercè, Estrofa al vent,
Inici de campana, Cançó de munyir, Sonet, Ombra negra, Desolació,
Sempre hi ha vent (amb l'acompanyament VOCAL de Javier i Feliu, estrena),
Cobles de la divisió del Regne de Mallorca, Romanç de na Roseta, Sarrià, Tonada d'espolsar ametlles,
De sentir (estrena), Camí florit (estrena), Jardí tancat (estrena), La Balenguera, Jota marinera.
Bisos: Sempre hi ha vent, Les veus de Raixa, Jardí tancat, Sarrià.


Grec 2000 DÒMINO, 28 i 29 de juny de 2000.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Jordi Gaspar, Dani Espasa (piano, teclats, acordió), Lluís Ribalta (bateria). Amb la col.laboració de Quim Alabau (xel.lo) i Olvido Lanza (violí) a la cançó 'Sarrià' i la d'Adrià Puntí en les cançons 'Mmm quin fàstic' i 'Es fa llarg esperar'.
Repertori:
Carta a un amic, Nocturna (de Quico Pi de la Serra), Un exèrcit (de Jordi Guardans), Ombra estimada (de Jaume Sisa, estrena), Amor petit (de Joan Manuel Serrat, estrena), Com un arbre nu (de Lluís Llach, estrena), Abraça'm (de Gershwin), Dolça remor de cada tarda (dels Rolling Stones), Els boscos del pensament, El sol i la lluna, Cançó per a Adam (de Jackson Browne), Enmig de tanta seda (de Gabriel Sopeña i Maria del Mar), Jim, La mare de la nit (de Jordi Guardans, estrena), Mmm quin fàstic-veecs que bo (amb l'Adrià Puntí), Es fa llarg esperar (de Pau Riba, amb l'Adrià Puntí), Sarrià (de Joan Valent, estrena, amb l'acompanyament de xel.lo i violí), Rosó (d'Emili Vendrell, estrena), Domino (de Patachou, cantada en francès, estrena), L'àguila negra.

FESTIVAL DEL MIL.LENI, 29 de desembre de 1999.
En aquest concert celebrat a l'Auditori de Barcelona es van poder sentir algunes sorpreses.
Primer va cantar l'Amancio Prada. A mig concert va sortir la Maria del Mar i van cantar junts en gallec la preciosa 'Campana de Bastabales', poema de Rosalía de Castro.
La Maria del Mar estava acompanyada de gairebé els músics de sempre:
Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar, Jordi Rallo, Shyam Sunder al bansuri (flauta índia) i Nacho Lesko (teclats i acordió). Amancio Prada va sortir cap al final del concert per cantar juntament amb la Maria dues cançons que havia triat ell personalment.
La Maria del Mar va començar el seu concert amb alguna sorpresa. No va seguir el repertori que hi havia en el llibret que s'havia entregat a l'entrada als assistents al concert. El repertori final triat va ser bastant diferent:
Petita estança (recuperada després de molts anys sense ser tocada), La dama d'Aragó (amb 'efectes sonors d'aigua' a càrrec de Dimitri), Cant de la Sibil.la (recuperada després de molt temps sense ser tocada), Dansa de la Primavera (recuperada després d'uns 2 anys sense ser tocada), Bolero de s'Escandalari, El carrer descalç (recuperada després de bastant temps sense ser tocada), La música (recuperada després de bastant temps sense ser tocada), Com un mirall, Salònica (de Gabriel Sopeña), Mateixa Felanitxera, Ombra negra (poema de Rosalía de Castro), Què volen aquesta gent? (amb Amancio Prada conjuntament a la segona veu), Per Hipòcrates (amb Amancio Prada conjuntament a la segona veu), Des de Mallorca a l'Alguer, Aquesta ja és sa darrera (amb Shyam sunder a la flauta), Bir demet yasemen (amb Shyam Sunder a la flauta), Jota marinera.

Grec 1999 NACRES, 30 i 31 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar, Jordi Rallo, Shyam Sunder (bansuri -flauta índia-), Nacho Lesko (teclats i acordió).
Inici de campana (la Maria del Mar sola amb la seva guitarra), Alenar (el Javier i el Feliu intercanviant-se solos), Leylim ley, Bir demet yasemen, Sevasdà, Tahtel Yassmina, Anells d'aigua, Fora d'es sembrat (recuperada després de molt de temps), Daniya (recuperada després de molt de temps), L'amor de les tres taronges, Salònica (de Gabriel Sopeña, estrena), Enmig de tanta seda (de Gabriel Sopeña i Maria del Mar, estrena), Fora teu, fora de tu (de George Harrison, estrena), Cançó de les princeses africanes, Ombra negra (encara no editada, és un poema de Rosalía de Castro), Per Hipòcrates, Mateixa Felanitxera, So de Pastera, Jota marinera, Com un mirall, Aquesta ja és sa darrera.

Grec 1998 amb Lucilla Galeazzi, 10 i 11 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar.
Primer va cantar Lucilla 55 minuts, després la Maria del Mar durant 45. Finalment, totes dues van cantar a capella per separat. La Maria del Mar i els seus van fer un repertori variat sota el títol de Cavall de foc, on hi va haver folklore de les Balears i del Mediterrani en general, boleros i jotes mallorquines i aragoneses, suites valencianes i catalanes,...

Grec 1997 SIS LLUNES DE QUART MINVANT, del 27 de juny al 2 de juliol.
(El dia 27 i 28 van ser anul.lats per la pluja)
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar, Xoli Satorra, Antoni-Olaf Sabater (piano, teclats), Santi Burgos (viola i mandolina).
Mercè, L'àguila negra, Abraça'm, Jim, Viure sense tu, Carta a un amic, Es fa llarg esperar, La música, Cançó de treball, Den itan nisi, Temps de Calabruix, La dansa de la primavera, Les illes, Alenar, Anells d'aigua, Per Hipòcrates, Què volen aquesta gent?, Des de Mallorca a l'Alguer, El pi de Formentor, La Balenguera, Jota marinera, Nosaltres les dones, Bir-demet yasemen, Jota de Llevant, La veu del mar (2 vegades), Cançó de coir figues...

Concert EL COR DEL TEMPS, 23 d'abril de 1997, Palau Sant Jordi.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Jordi Gaspar, Jordi Rallo, Lautaro Rosas, Lluís Ribalta (bateria), Santi Burgos (viola, mandolina), Xavier Figuerola (saxo i clarinet), Xoli Satorra, Francesc Capella (teclats), Manel Camp (piano), Paco Cepero (guitarra espanyola), Martirio (veu), Joan Ramon Bonet (canta i toca la guitarra en una cançó), Ensemble de musique Traditionelle de Tunis.
Aigo, Inici de campana, Me n'aniré de casa, Mercè, L'àguila negra, Abraça'm (amb Manel Camp), No voldria res més ara, Jim, Viure sense tu, No trobaràs la mar (amb Joan Manuel Serrat), Carta a un amic, Es fa llarg esperar, La música, Cançó de bressol (amb Catherine Allard), Tonades de segar (amb Catherine Allard), Nova cançó de l'amor perdut (canta Joan Ramon Bonet), Den itan nisi, Temps de calabruix, La dansa de la primavera, Carta a l'exili (amb Nena Venetsanou), Les illes (amb Lautaro Rosas), Alenar (amb Paco Cepero i Lautaro Rosas), Cançó de na Ruixa Mantells (amb Lautaro Rosas), Bir demet yasemen (amb l'Ensemble de Musique Traditionelle de Tunis), Anells d'aigua (amb l'Ensemble de Musique Traditionelle de Tunis), Trigales verdes (canta Martirio) / La mort de na Margalida (amb Martirio), Per Hipòcrates, Què volen aquesta gent?, Dona'm sa mà (amb Lluís Llach), Des de Mallorca a l'Alguer, El pi de Formentor (amb la Coral Universitària de les Illes Balears), La Balenguera, La veu del mar, Jota marinera.

Grec 1996 SOLATGES, 26, 27, 28, 29 i 30 de juny de 1996.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar.
Història d'una jovençana, Voldria tornar Bellveure, El cavaller i el dimoni (Sa des cavaller), L'amor de les 3 taronges, Es llangardaix d'Alahor, Jota de la potada, Jota marinera, Temps de Calabruix, La cadernera, Bolero d'Alcúdia, Cançó de tapar formiguers, La mort de na Margalida, Mercè, La Balenguera...

Mercat de les Flors 1996, sala OVIDI MONTLLOR, 9, 10 i 11 de maig.
Primer actuava Josep Tero i els seus músics i després la Maria del Mar.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis.
Interpretació, sobretot, del disc Salmaia.

Grec 1995 SALMAIA, del 27 de juny al 2 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Jordi Gaspar (contrabaix), Xoli Satorra (percussió).
Presentació del disc Salmaia: A les portes de l'oblit, Vengui la son, Per Hipòcrates, La cadernera, ...

Grec 1994 MERHABA! amb Zülfu Livaneli, del 30 de juny al 5 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Steve de Swardt, amb la col.laboració de Zulfu Livaneli (veu i cordes).
Den itan nisi, A la platja, El carrer descalç, La música, L'amor de les 3 taronges, Des de Mallorca a l'Alguer, A les portes de l'oblit, Leylim ley,...

a Terrassa, 3 de febrer de 1994.
Concert extraordinari en solidaritat amb Mans Unides.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Steve de Swardt.
Introducció instrumental, L'amor de les 3 taronges, El carrer descalç, Cançó de les princeses africanes, A la platja, Per Hipòcrates, Tots dos ens equivocàrem, Vinc a cantar per a tu (inèdita), La mort de na Margalida, Tahtel yassmina, La música, Noies voramar, Des de Mallorca a l'Alguer, Den itan nisi, Bir demet yasemen, Cançó de treball.

Grec 1993 VIATGERA DE NITS, 1, 2, 3 i 4 de juliol de 1993.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Steve de Swardt (baix).
Amb cançons d'Itàlia, Còrsega, Sardenya, Grècia, Mallorca, Tunísia, País Valencià, Catalunya,...


a L'ESPAI, maig 1993.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Carles Cases (teclats), Santa Salas, Horacio Fumero, Jaume Cortadellas (flauta).
Madona de sa cabana, L'amor de les 3 taronges, El drac de na coca, Cançó de les princeses africanes, Ciutat preciosa, Petita tramuntana, El carrer descalç, Abril, Commemoració, Aigua de roses, La son t'envolta, Noies voramar (amb Manolo García de convidat), A la platja, 18 de novembre, Des de mallorca a l'Alguer, Bir demet yasemen.

Grec 1992 LA GRÈCIA DE THEODORAKIS, del 15 al 20 i del 21 al 26 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Jordi Rallo, Horacio Fumero, Santa Salas, Carles Cases (teclats), Joaquim Alabau (violoncel), Mariona Segarra (coros), Mercedes Delclòs (coros), Christian Boissel (piano, flautes, direcció musical).

Grec 1991 ADESIARA, 20 anys de cançons, del 4 al 10 de juliol.
Maria del Mar Bonet, Javier Mas, Feliu Gasull, Jordi Rallo (tables índies), Horacio Fumero (contrabaix), Joan Figueras (violoncel), Joan Albert Amargós (teclats), Santa Salas (percussió).
El repertori podia variar cada dia, per exemple, el dia 5 de juliol van tocar Bir demet yasemen (al concert per a televisió surt) i en canvi, al repertori del dia 6, que és el que es detalla aquí, no la van incloure.
Oració per la Plaça del Rei (inèdita), Vigila el mar, Nosaltres les dones, Me n'aniré de casa, La petxina, Cançó de na Ruixa-Mantells, Sonet, Què volen aquesta gent?, No voldria res més ara, Mercè, Jo em donaria a qui em volgués, Jim, La mort de na Margalida, El drac de na Coca, El sol i la lluna, Cançó de les princeses africanes, Tahtel yassmina, Des de Mallorca a l'Alguer, L'amor de les 3 taronges, Den itan nisi, la Balenguera, Jota marinera, Cant de treball (la fruita primerenca).


INICI