Maria del Mar Bonet

CINEMANa Maria del Mar Bonet ha aparegut en les segŁents pel.lícules,
ja sigui cantant, actuant o col.laborant en la banda sonora:

1975  CANET ROCK   (Director: Francesc Bellmunt)
1976  LA NOVA CANÇÓ   (Director: Francesc Bellmunt)
1987  LA SENYORA   (Director: Jordi Cadena)
1988  DANIYA, EL JARDÍ DE L'HAREM   (Director: Carles Mira)
1998  CARÍCIES   (Director: Ventura Pons)
2000  EL MAR   (Director: Agustí Villaronga)
2003  EL GRAN GATO   (Director: Ventura Pons)


La Maria del Mar apareix cantant en les dues pel.lícules de Francesc Bellmunt de 1975 i 1976, CANET ROCK i LA NOVA CANÇÓ, editades en DVD per la revista Enderrock l'any 2004. Es tracta de dos reculls d'actuacions de membres de la Nova cançó.
A la primera pel.lícula l'Orquestra Mirasol acompanyava la Maria del Mar en la cançó NINA, NINONA. A la segona feia una versió de la cançó ABRIL (la cançó que només es troba al disc A l'Olympia) en directe des de l'Hospitalet de Llobregat.

A la pel.lícula LA SENYORA de 1987 amb Sílvia Tortosa com a protagonista apareix la cançó DESOLACIÓ en els crèdits del final.

A la pel.lícula DANIYA, EL JARDÍ DE L'HAREM (de Carles Mira) podem sentir als crèdits inicials la cançó DANIYA, cantada per la Maria del Mar. Es tracta d'una composició d'Enric Murillo, amb lletra de Xavier Bru de Sala, que només es pot trobar en el disc de la banda sonora de la pel.lícula. Ha sigut interpretada en directe diversos cops, per exemple al 1989, i recuperada al 1999. Trobareu la seva lletra a la pàgina de 'Lletres'.

L'any 97, la cançó JO EM DONARIA A QUI EM VOLGUÉS va ser versionada novament i gravada expressament per incloure-la a la banda sonora de la pel.lícula de Ventura Pons CARÍCIES. Es va gravar als Estudis Bit a beat d'Esplugues. La Maria del Mar la canta amb el Feliu Gasull a la guitarra. La podem sentir als crèdits finals de la pel.lícula.

La Maria del Mar s'estrenava com a actriu en la pel.lícula EL MAR d'Agustí Villaronga de l'any 1999-2000,
on apareixia en el paper d'una pagesa mallorquina, mare del personatge de nom Manel.

L'any 2003 la Maria del Mar apareix cantant la rumba "El carrer de la cera" a la pel.lícula EL GRAN GATO
del director Ventura Pons sobre el cantant Gato Pérez.


INICI